Фукус. Водорості фукус пухирчастий. Фукус для схуднення

Фукус. Водорості фукус пухирчастий. Фукус для схуднення. Фукус

Морські водорості – найдавніші рослини нашої планети. Вони володіють дивовижною здатністю витягувати з морської води і концентрувати в своїх тканинах корисні речовини, необхідні для нашого організму. Вміст корисних вществ найбільш високо в бурих морських водоростях.

Водорості

фукус . так само як ламінарія. відноситься до бурих водоростей і володіє профілактичними і цілющими властивостями.

Завдяки своїм цілющим властивостям фукус широко використовується у фармацевтиці та косметології. Таласотерапія (процедури з використанням морських водоростей) є дуже популярним SPA напрямком. Багато натуральні косметичні засоби містять фукус.

Фукус пухирчастий (Fucus vesiculosus)

Розрізняють 3 види фукусу:

    фукус пухирчастий; фукус зубчастий; і фукус двосторонній.

Найчастіше в косметології і фармацевтиці використовується саме фукус пухирчастий . Це кущова водорість, яка досягають висоти 15-150 см. Слоєвіща фукусу великі й сплощені. По обидва боки серединної жилки слоевища розташовані парні повітряні бульбашки. Ці здуття заповнені газом. Завдяки ним слоевища утримують вертикальне положення в товщі води. Колір слоевищ фукусу оливково-зелений або жовтувато-коричневий. Після сушіння слоевища стають чорно-коричневими.

Лікарською сировиною є очищені, висушені і подрібнені до порошку слоевища фукусу. При заготівлі їх збирають мережами, промивають і швидко висушують. Мікронізований фукус застосовується внутрішньо і зовнішньо.

У косметології мікронізовані водорості фукус входять до складу масок для обгортання.

Крім того, в даний час з фукусу отримують манить, альгінат натрію (використовуваний для виробництва альгінатних масок), масло фукуса та інші продукти, незамінні в косметології.

Бура водорость фукус утворює великі зарості в прибережних зонах холодних морів. Фукус зустрічається в Атлантичному океані, в східних і західних районах Середземного моря. У Росії фукус видобувають в Білому, Баренцевому і Балтійському морях.

Важливо проводити видобуток фукусу в екологічно чистих районах (на Білому морі це район Соловецьких островів). Інакше фукус, який у собі весь вміст морської води, буде забруднений токсинами і хімікатами, його цілющі властивості будуть зведені нанівець.

Сприятливі екологічні та кліматичні умови дозволяють фукусів за короткий термін увібрати в себе унікальний склад корисних активних компонентів, що містяться в море.

Корисні речовини в складі фукусу

Величезна кількість корисних речовин, що містяться в фукусі, дозволяє постійно підтримувати організм в хорошій формі, регулювати обмінні процеси, підвищувати опірність організму, сприяє швидкому відновленню сил після навантаження і хвороби. Унікальність водорості фукус ще й у тому, що її хімічний склад практично ідентичний складу крові людини.

Фукус містить:

    повний набір макро та мікро елементів, необхідних для організму людини (всього 42 елемента, в тому числі: йод, калій, кальцій, магній, цинк, сірка, йод, кремній, фосфор, залізо, селен, барій, марганець та ін.); різні вітаміни: А, В1, В2, В3, B6, В12, С, D3, Е, К, F, H, PP; пантотенову та фолієву кислоти; полісахариди; амінокислоти; клітковину; альгиновую кислоту та її солі;

За змістом корисних речовин фукус значно перевершує більшість наземних рослин. Наприклад, в 10 р. Фукуса міститься така ж кількість вітаміну, як і в 100 р. моркви.

Крім того, Фукус пухирчастий містить велику кількість унікальної речовини – фукоідіна (кальцієвої солі фукоідной кислоти). Фукоідін забезпечує иммуномодулирующее, детоксикаційну й інші корисні властивості фукусу.

Завдяки збалансованому якісним і кількісним складом біологічно активних речовин фукус має унікальні цілющі властивості. Фукус корисний як для внутрішнього застосування, так і для зовнішнього.

Застосування фукусу

При внутрішньому застосуванні фукус стимулює функцію щитовидної залози, знижує рівень холестерину в крові, зміцнює стінки судин, очищає організм від шлаків, регулює обмін речовин. Крім того, фукус володіє високою противобактериальной і противірусною активністю, використовується для профілактики онкологічних захворювань, для відновлення після хвороби і лікування антибіотиками.

У косметології використовують фукус для схуднення, боротьби з целюлітом, розтяжками, варикозом, для очищення шкіри від продуктів розпаду і токсичних речовин, для стимулювання шкірного обміну речовин.

Більш детальну інформацію ви знайдете у статті “Фукусіми в косметології”.

Одне з найважливіших властивостей фукусу – його гіпоалергенність. Саме тому фукус і косметичні засоби на його основі можна використовувати не тільки не побоюючись прояви алергії, але навіть для боротьби з її проявами на шкірі.

Рекомендовані товари:

  • ламінарія кущова
  • морські водорості фукуси використання
  • фукус пухирчастий
  • чай для похудання фокус морські водорості

Comments are closed!